+31 (0)85 - 070 5050 info@sportreizen.com

Hockenheimring, GP Duitsland

Formule 1 reizen & tickets – Hockenheim, GP Duitsland

Sportreizen.com biedt naar de GP van Hockenheim een geheel georganiseerde busreis aan. Dit betreft een busreis met diverse opstapplaatsen in Nederland. Het arrangement is inclusief:

– 3 nachten in een 4* hotel in Darmstadt inclusief ontbijt
– Weekendticket voor het bezoeken van de GP (genummerde zitplaats sudtribune zone 1)
– Reisleider vanuit Sportreizen.com
– Busreis per luxe touringcar vanuit 1 van de opstaplaatsen naar Duitsland
– Vervoer in Duitsland tussen het hotel en het circuit (zaterdag / zondag)

Prijs per persoon: € 479,-
Single prijs € 579,-

BOEKEN >>>

Grand Prix van Duitsland

De Grand Prix van Duitsland wordt verreden op het Hockenheim Circuit en staat gepland in het weekend van 28 juli 2019. Voor deze  Grand Prix bieden wij een geheel georganiseerde busreis aan.

Wil je een reis-op-maat naar de Grand Prix van Duitsland, volledig afgestemd op jouw persoonlijke wensen? Vraag dan via het tabblad ‘Offerte aanvragen’ een offerte aan voor jouw Formule-1 reis naar Duitsland. Je ontvangt van ons een compleet reisvoorstel op basis van jouw wensen. Neem direct contact op via het contactformulier.

Liever persoonlijk iemand spreken? Bel ons dan direct op +31 (0)85 – 070 5050. Wij houden je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden rondom de Grand Prix van Duitsland.

Het circuit: Hockenheimring

Onder de Nederlanders is het circuit erg populair. Het circuit ligt namelijk op 3 uur rijden van Maastricht. Net ver genoeg voor de meeste Nederlanders om erheen te rijden met de auto. Voor de mensen die toch liever met het openbaar vervoer reizen is het vliegveld van Frankfurt en het treinstation van Frankfurt een goed alternatief.

Het Circuit van Hockenheim ligt erg mooi tussen de Duitse heuvels in west Duitsland tussen Frankfurt en Karlsruhe. De Grand Prix van Duitsland vindt plaats in de maand juli, waardoor het weer er prima is. Door de goede snelwegen in Duitsland is het goed vanuit Nederland te bereiken. De steden rondom Hockenheim (Karlsruhe, Mannheim, Stuttgart en Frankfurt) zorgen voor veel overnachtingsmogelijkheden. Het circuit zelf heeft een totale afstand van 4,5 kilometer met hierin 13 bochten. De coureurs rijden 67 rondjes op dit circuit.

Het circuit zelf heeft een totale afstand van 4,6 kilometer met hierin 16 bochten. De coureurs rijden 66 rondjes op dit circuit.

Tribunes

Het Hockenheim kent 5 hoofdtribunes die verdeelt zijn in verschillende categorieën:

Innentribune
De Innentribune staat aan de binnenkant van het circuit. Hoe hoger je op deze tribune gaat zitten hoe prijziger het kaartje. Dit alles heeft te maken met het overzicht. Deze tribune staat namelijk bij een S bocht, de raceauto’s zijn dus zeer goed te zien vanaf deze tribune. De tribune is in totaal verdeeld in 3 categorieën. Cat. 5 tot en met Cat. 7.

Nordtribune
De Nordtribune staat bij de eerste bocht vanaf de start. Deze tribune is ook onderverdeeld in 3 categorieën. Deze tribune heeft tickets uit categorie 3 tot en met categorie 5. Ook hier zijn de plekken hoger op de tribune iets prijziger dan de lagere plekken in verband met het overzicht.

Sudtribune
De Sudtribune, bij de bocht voor de finish, heeft een extra hoge tribune. Vanaf deze tribune kun je meer zien dan alleen de bocht en de pit. Je kunt ver voor je uit kijken en het grootste gedeelte van het circuit zien. Deze plaatsen hoog op de tribune vallen onder de categorie 1. Haupttribune De Haupttribune is de hoofdtribune. Vanaf hier zit je met je neus overal bovenop. De finish, de start, de pitstops, de voorbereidingen, etc. Niets ontgaat je vanaf deze plek. Op de hoofdtribune zijn alleen categorie 2 plaatsen mogelijk.

 

De laatste 10 winnaars GP Duitsland, Hockenheimring

De Grand Prix van Duitsland werd in 1951 voor het eerst georganiseerd op de Nürburgring. Pas in 1970 werd de eerste Duitse Grand Prix op Hockenheim gehouden. Na veel afwisseling tussen de beide circuits heeft Hockenheim van 1986 tot en met 2008 de Grand Prix onafgebroken georganiseerd. Vanaf 2008 deden de circuits het omstebeurt met uitzondering van kalenderjaar 2017 waar beide circuits de financiële middelen niet konden vinden voor een nieuwe Grand Prix. In 2018 is de Grand Prix van Duitsland dus weer terug op de Hockenheimring. De laatste Grand Prix van Duitsland die hier werd verreden eindigde Max als 3de.

Hieronder de laatste 10 winnaars van de Grand Prix van Duitsland op het Circuit Hockenheimring:

2002: Michael Schumacher (Ferrari)
2003: Juan Pablo Montoya (Williams – BMW)
2004: Michael Schumacher (Ferrari)
2005: Fernando Alonso (Renault)
2006: Michael Schumacher (Ferrari)
2008: Lewis Hamiton (McLaren – Mercedes)
2010: Fernando Alonso (Ferrari)
2012: Fernando Alonso (Ferrari)
2014: Nico Rosberg (Mercedes)
2016: Lewis Hamiton (Mercedes)
2018: Lewis Hamiton (Mercedes)

 

Offerte aanvragen voor de Grand Prix van Duitsland

Heb je een vraag voor ons betreffende de Grand Prix van Duitsland of wil je een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem contact met ons op via het onderstaande contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op. Je ontvangt van ons een compleet reisvoorstel op basis van jouw persoonlijke wensen.

 F1 busreis Hockenheim (4 daagse)

Boek hier je geheel georganiseerde GP reis naar Hockenheim

 


Boek nu

 

Liever persoonlijk iemand spreken?

Uiteraard is het ook mogelijk telefonisch contact met ons op te nemen. Wij zijn bereikbaar op 0031-(0)85 070 5050 op volgende dagen en tijden:

Maandag t/m donderdag van 09:00 uur t/m 21:00 uur
Vrijdag van 09:00 uur t/m 17:00 uur
Zaterdag van 10:00 uur t/m 16:00 uur op 0031-(0)85 070 5050